Verblijfsrecreatie Expert Team (VET)

Ben je ondernemer of vereniging met een vakantiepark, camping, groepsaccommodatie, hotel of jachthaven in Noord-Holland Noord en wil je vernieuwen? Dan kun je vast wel een frisse blik gebruiken, zodat je plan nog beter wordt. Meld je nu aan voor ondersteuning door een op maat samengesteld expertteam.

|
|
Verblijfsrecreatie expertteam

Wanneer je als ondernemer of vereniging in aanmerking komt voor advies van het Verblijfsrecreatie Expert Team (VET), stellen we in overleg met jou een team samen van 2 tot 4 experts. Het expertteam is bedoeld voor ambitieuze ondernemers en VvE’s die kansen zien en deze ook willen verzilveren. De unieke kracht van het VET is het op maat samengestelde en multidisciplinaire team van experts. Zij kijken onafhankelijk en met een frisse blik met jou als ondernemer mee naar de toekomst van jouw bedrijf.

Hoe gaat het in zijn werk?

 1. Vul het aanvraagformulier in en verstuur deze per mail naar wgroot@nhn.nl.
 2. Hierop volgt een vrijblijvend intakegesprek met Wander Groot en/of Merlijn Pietersma.
 3. Vervolgens wordt het expertteam samengesteld en de datum voor de sessie gepland.
 4. De expertsessie vindt plaats in de vorm van een bedrijfsbezoek van 4 tot 6 uur, waarbij de experts zich buigen over jouw vraagstukken.
 5. Van deze sessie wordt een verslag gemaakt met daarin de bevindingen en de adviezen van het team. Dit advies is de basis voor verdere stappen zoals een mogelijk coaching traject die op de expertsessie kan volgen of een subsidieaanvraag.
 6. Aanvullend bieden we tot 20 uur coaching aan met een doorlooptijd van maximaal 1 jaar. Afhankelijk van de complexiteit van jouw situatie kunnen we in overleg besluiten extra coaching in te zetten. Voor deze extra coaching betaal je dan wel een extra eigen bijdrage.

Waarom een expertteam inschakelen?

 • Het opstellen van een uitbreidingsplan
 • Het opstellen van een haalbaarheidsplan, businessplan en/of investeringsplan
 • Uitwerken van een bedrijfsprofiel en vertalen naar een marketingstrategie
 • Het (her)positionering van je bedrijf
 • Het maken van (persoonlijke en zakelijke) keuzes voor de toekomst
 • Het op orde brengen van de interne bedrijfsvoering
 • Het voorbereiden van een bedrijfsoverdracht
 • Het formuleren van een exitstrategie

De experts

Het Verblijfsrecreatie Expert Team bestaat uit ervaren experts en coaches. Zij hebben allemaal hun sporen verdiend binnen hun vakgebied en beschikken over ruime kennis van de sector. Het team bestaat uit experts op vakgebieden als: conceptontwikkeling, bedrijfsvoering, strategie, VvE’s, gebiedsontwikkeling en ruimtelijke ordening, financiën, leefstijlen, marketing, gastheerschap, terreininrichting, concepting, organisatie, bestuursrechtelijke/juridische zaken, duurzaamheid, ondernemerschap, horeca en bedrijfsoverdracht.

De experts worden ingezet vanuit adviesbureaus, advocatuur, landschaps(architectuur) en accountancy. Ook worden soms (oud-)ondernemers uit de sector ingezet. Voor elke aanvrager, ondernemer, bedrijf of VVE stellen we samen met jou een team op maat samen. Dit doen we aan de hand van jouw vraagstukken.

Natuurlijk gaat het team zeer zorgvuldig en vertrouwelijk met bedrijfsinformatie en -plannen om. Alle experts en coaches tekenen geheimhouding. Indien relevant en gewenst zal ook een ambtenaar van de gemeente, waarin jouw bedrijf zich bevindt, aanhaken bij de expertsessie. De gemeenten worden sowieso op de hoogte gebracht van een aanvraag voor de inzet van een expertteam en de vraagstukken die op tafel komen. Zo werken we aan draagvlak binnen de gemeente voor de toekomst van jouw bedrijf.

Kosten en beoogd resultaat

De financiële waarde van de ondersteuning is maximaal € 5.000,00 per bedrijf. We gaan uit van een gemiddelde inzet per aanvrager van circa 50 uur voor inzet experts en het eventuele aanvullende coachingstraject. Dit is mogelijk dankzij de financiële steun van Provincie Noord-Holland en de 17 gemeenten in Noord-Holland Noord. Van jou vragen we stevig commitment in de vorm van de kostbare tijd van de aanvrager, én een beperkte financiële bijdrage: € 250,00 excl. btw.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Dan kijken we samen met jou naar de mogelijkheden hoe we het vervolgtraject gaan inzetten. 

“Iedereen moet zich beseffen dat de woningwaarde op het park hoog is, omdat er goed verhuurd wordt. ”

Expertteam geeft Beach Park Texel het juiste duwtje in de rug
Parkmanager Niels Hars
duurzaamheidtaskforceToekomstbestendigheid
Regio Kop van Noord-Holland

“De samenwerking met Greenleisure was en is zeer prettig, ze geven je veel advies in een 2-tal gesprekken”

Vijfeijken verhuur
Jo-an van Vijfeijken
Regio Kop van Noord-Holland

“De ondersteuning zien wij als waardevol en helpt ons om een Green Key te behalen.”

Camping ’t Woutershok
Ricardo de Graaf
green keykeurmerk
Regio Kop van Noord-Holland

“De uitgebreide nulmeting Toegankelijkheid was voor ons informatief en toch ook wat confronterend.”

Camping & Vakantiepark De Nollen
Lisan Kox
quickscan toegankelijkheid
Regio Kop van Noord-Holland

“Een voorbeeld van hoe ook een VvE een bijdrage aan duurzaamheid kan leveren.”

Buitenplaats Callantsoog
Peter Ros
duurzaamheidexterne expertise
Regio Kop van Noord-Holland

“De externe begeleiding en expertise hebben ons goed geholpen.”

VVE Villapark Vogelmient
Corrie Vinckers, voorzitter
revitaliserentoekomstvisie

Onze medewerkers

Merlijn Pietersma

Met zijn rijke ervaring in de branche ondersteunt Merlijn ondernemers en gemeenten in zijn rol als programmamanager. Zo was hij manager van een vakantiepark in Overijssel en binnen brancheorganisatie RECRON verantwoordelijk voor het landelijke beleid. Sinds tien jaar helpt hij, als senior adviseur bij Ginder, overheden en ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector. Zijn specialiteit is verblijfstoerisme en het verbinden van overheid en ondernemers. Wil je zorgen dat je organisatie klaar is voor de toekomst, heb je vragen over het verbeteren van je exploitatie, je ondernemingskoers en het maken van de juiste keuzes, neem contact op!

Wander Groot

Als adviseur en programmamanager richt Wander zich op het versterken van het ondernemerschap in de regio. Hij richt zich hierbij op het versterken van de vitaliteit. Dit doet hij vanuit zijn achtergrond als vitaliteitsmanager voor De Kop Werkt!, zijn jarenlange ervaring als verantwoordelijke voor Park en Product Ontwikkeling bij Landal GreenParks en met zijn achtergrond in de hotellerie. Wil je zorgen dat je organisatie klaar is voor de toekomst, heb je vragen over het verbeteren van je exploitatie, je ondernemingskoers en het maken van de juiste keuzes, neem dan contact op, we helpen je graag.
Gerelateerd