Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (D-MJOP)

Weet jij welk onderhoud de komende tien jaar op je afkomt? Via de Taskforce Vitale Verblijfsrecreatie kun je tegen een gereduceerd tarief een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (D-MJOP) op laten stellen. 

|
|
Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan

Weet jij welk onderhoud de komende tien jaar op je afkomt? Zijn de opbrengsten die je als ondernemer krijgt van huurders en eigenaren voldoende om je parkbeheer en -onderhoud op voldoende niveau uit te voeren? En wat zijn de meest logische momenten voor investeringen in duurzaamheid? Door een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) op te stellen krijg je inzicht in deze vragen.

Houd je bedrijf toekomstbestendig
Via de Taskforce Vitale Verblijfsrecreatie kun je tegen een sterk gereduceerd tarief een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (D-MJOP) op laten stellen. Het plan bestaat uit een aantal stappen. De eerste stap betreft een gedegen voorbereiding door jezelf, waarbij je bouwtekeningen, garanties, onderhoudsrapporten en keuringsrapporten digitaal deelt met de onderhoudsexpert. Deze kan zich dan voorbereiden op de rondgang van een dag door je bedrijf waarbij enkele woningen en het terrein en de faciliteiten bekeken en beoordeeld worden. Naderhand werkt de expert de resultaten uit in een rapportage met foto’s. Vervolgens heb je een bespreking over het uitgebrachte rapport. Je ontvangt een D-MJOP met een uitgebreide rapportage, foto’s, prioritering, een financiële begroting voor de komende tien jaar en eventueel advies over je beheer- en verhuurtarieven.

Ontvang nu 75% subsidie op onderhoudsplan
De eigen bijdrage voor het opstellen van dit onderhoudsplan bedraagt nu €1.500,-. Dit is ongeveer 25% van de totale waarde. Vanwege de grote verscheidenheid van woningen op sommige parken worden één of twee typen woningen meegenomen in het onderhoudsplan. Het opgeleverde plan kan -indien je dat wenst- uitgebreid worden naar andere typen woningen. Hier worden extra kosten voor in rekening gebracht.  

 

Resultaat: een krachtige onderbouwing voor jezelf, eigenaren, huurders, financiers en overheid om jouw bedrijf toekomstbestendig te houden.

Stappenplan

  • Startgesprek waarin onder andere het proces en de verwachtingen worden besproken. Ook wordt er een check op de visie en strategie gedaan zodat hierop geanticipeerd kan worden met de voorgestelde ingrepen.
  • Voorbereiding: opstellen van een planning en afstemming met de verschillende partijen en het aanleveren van de benodigde digitale informatie aan de hand van een checklist.
  • Bedrijfsbezoek door de onderhoudsexperts op je bedrijf met jouw medewerkers die betrokken zijn bij het praktische onderhoud.
  • Uitwerken van het meerjarenonderhoudsplan voor de komende 10 jaar door de onderhoudsexperts.
  • Presentatie van het onderhoudsplan.
 

Wil jij ook een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan van je verblijfsrecreatiebedrijf laten opstellen? Neem dan contact op met Wander Groot of Merlijn Pietersma, zij nemen het aanmeldproces met je door.

Onze medewerkers

Merlijn Pietersma

Met zijn rijke ervaring in de branche ondersteunt Merlijn ondernemers en gemeenten in zijn rol als programmamanager. Zo was hij manager van een vakantiepark in Overijssel en binnen brancheorganisatie RECRON verantwoordelijk voor het landelijke beleid. Sinds tien jaar helpt hij, als senior adviseur bij Ginder, overheden en ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector. Zijn specialiteit is verblijfstoerisme en het verbinden van overheid en ondernemers. Wil je zorgen dat je organisatie klaar is voor de toekomst, heb je vragen over het verbeteren van je exploitatie, je ondernemingskoers en het maken van de juiste keuzes, neem contact op!

Wander Groot

Als adviseur richt Wander zich op het versterken van het ondernemerschap in de regio. Hij richt zich hierbij op het versterken van de vitaliteit. Dit doet hij vanuit zijn achtergrond als vitaliteitsmanager voor De Kop Werkt!, zijn jarenlange ervaring als verantwoordelijke voor Park en Product Ontwikkeling bij Landal GreenParks en met zijn achtergrond in de hotellerie. Wil je zorgen dat je organisatie klaar is voor de toekomst, heb je vragen over het verbeteren van je exploitatie, je ondernemingskoers en het maken van de juiste keuzes, neem dan contact op, we helpen je graag.

“Iedereen moet zich beseffen dat de woningwaarde op het park hoog is, omdat er goed verhuurd wordt. ”

Expertteam geeft Beach Park Texel het juiste duwtje in de rug
Parkmanager Niels Hars
duurzaamheidtaskforceToekomstbestendigheid
Regio Kop van Noord-Holland

“De samenwerking met Greenleisure was en is zeer prettig, ze geven je veel advies in een 2-tal gesprekken”

Vijfeijken verhuur
Jo-an van Vijfeijken
Regio Kop van Noord-Holland

“De ondersteuning zien wij als waardevol en helpt ons om een Green Key te behalen.”

Camping ’t Woutershok
Ricardo de Graaf
green keykeurmerk
Regio Kop van Noord-Holland

“De uitgebreide nulmeting Toegankelijkheid was voor ons informatief en toch ook wat confronterend.”

Camping & Vakantiepark De Nollen
Lisan Kox
quickscan toegankelijkheid
Regio Kop van Noord-Holland

“Een voorbeeld van hoe ook een VvE een bijdrage aan duurzaamheid kan leveren.”

Buitenplaats Callantsoog
Peter Ros
duurzaamheidexterne expertise
Regio Kop van Noord-Holland

“De externe begeleiding en expertise hebben ons goed geholpen.”

VVE Villapark Vogelmient
Corrie Vinckers, voorzitter
revitaliserentoekomstvisie
Gerelateerd