Landelijke Toerisme Top

Datum: 25-09-2023
t/m 25-09-2023
Tijd: 09:00
t/m 17:15

We nodigen je van harte uit voor de Toerisme Top 2023! Sinds 2018 hét jaarlijkse evenement voor het gastvrijheidsdomein. Dit jaar zijn we op maandag 25 september 2023 te gast in de provincie Drenthe: in de ochtend bij het Nationaal Gevangenismuseum (en omliggende locaties) in Veenhuizen, onderdeel van UNESCO Werelderfgoed Koloniën van Weldadigheid en in de middag in Theater De Nieuwe Kolk in Assen.

|
|
Landelijke Toerisme Top

Thema 2023

De Toerisme Top brengt jaarlijks honderden professionals uit het bedrijfsleven, overheden, toeristische organisaties, kennisinstellingen en andere belangstellenden bij elkaar om samen gericht te werken aan de duurzame ontwikkeling van bestemming Nederland. Van inspireren tot netwerken en kennisdelen: wij zorgen dat alles aan bod komt tijdens dé dag van het jaar op verschillende locaties in Drenthe, de Oerprovincie van Nederland.

Thema 2023
Dit jaar staat het thema Ruimte centraal en hebben we drie subthema’s:
1. Strijd om fysieke ruimte
2. Ruimte voor bezoekers
3. Ruimte om te ondernemen

Een thema dat met maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, mobiliteit, natuur en landbouw actueler is dan ooit. Bij al deze uitdagingen is het van groot belang dat we als gastvrijheidsdomein samenwerken met andere sectoren. Daarom gaan we langs de drie subthema’s met elkaar in gesprek. We bespreken de uitdagingen, delen kennis en ervaringen én gaan samen op zoek naar oplossingen.

Inspiratiesessies
Begin de dag goed: praat en denk mee in één van de vele inspiratiesessies binnen diverse programmalijnen! Of ga met Friesland op ontdekkingstocht. Eindbestemming: de meest circulaire regio van Europa, volg het debat tussen Groningen Airport Eelde en de Milieufederatie over klimaatneutraal toerisme, draag ideeën aan voor het creëren van een duurzaam beleefbaar landschap of volg een van de vele andere uitdagende sessies.

Plenair programma
Dagvoorzitter Carrie ten Napel (Drentse roots) ontvangt ‘s middags diverse tafelgasten. Onder andere: Micky Adriaansens (Minister van Economische Zaken en Klimaat), Keynotespreker Francesco Veenstra (Rijksbouwmeester), Jacco Vonhof (Voorzitter MKB-Nederland) en Rob van Gijzel (Taskforce en Samenwerkingstafel Gastvrijheidsdomein).

Ontdek alle sprekers.

Praktisch
Het evenement vindt plaats op maandag 25 september van 09.00 tot 17.15 uur en bestaat uit een ochtend- en een middagprogramma. In de ochtend zijn de diverse inspiratiesessies en in de middag is er een plenair programma. Je kunt ervoor kiezen om de hele dag aan te sluiten of alleen het plenaire middagprogramma bij te wonen.

Gerelateerd