Doelgroepen bepalen

Waarschijnlijk had je vóór corona een duidelijk beeld van de bezoekers die je in jouw bedrijf kon verwachten. Na corona zou dat weleens anders kunnen zijn.

Gastvrijheidstool voor ondernemers

De tool heeft als doel om ondernemers uit de horeca- en toerismesector kennis en inzichten te bieden over manieren om vaste en nieuwe bezoekers nog beter te kunnen bedienen. Nu én in de toekomst.

Green Key

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Bijna 700 Nederlandse bedrijven hebben dit keurmerk inmiddels verkregen – van hotels en restaurants tot dierentuinen en bungalowparken. Elke dag komen er nieuwe locaties bij.

Praktische hulp voor mkb’ers om energie en geld te besparen

Dé MKB-tool voor energiebesparing en verduurzaming is DEB.nl, een digitale bespaarassistent die aangeeft hoeveel euro’s te besparen zijn. DEB staat voor Duurzaam.Energie.Besparen. Het initiatief wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en is tot stand gekomen in samenwerking met brancheorganisaties en verenigingen.

Arbeidsmarktmonitor

In samenwerking met de leden van Gastvrij Nederland (KHN & SVH, Club van Elf en HISWA-RECRON) is in 2021 gekeken naar de mogelijkheden om de bestaande arbeidsmarktmonitor te verbreden van Toerisme naar de gehele Gastvrijheidssector. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector 2021.

Subsidie ISDE 2021 energiebesparende maatregelen

Nieuwe subsidie voor energiebesparende maatregelen of duurzame opwekkingsmethoden (ISDE 2022)
Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft informatie verstrekt over de voorwaarden voor ISDE subsidie in 2022. Deze subsidie zal voor ondernemers uitgebreid worden met nieuwe energiebesparende of -opwekkende methoden.

RecreatieHero: hét online leerplatform

RECRON, FNV Recreatie en CNV Vakmensen hebben het initiatief genomen om een breed palet aan online trainingen aan de recreatie ter beschikking te stellen.