Kennissessie: ‘Eigenaren verenigd, hoe regel je dat?’

Datum: 26-04-2023
t/m 26-04-2023
Tijd: 14:00
t/m 17:00

Veel parken waarvan de gronden niet in eigendom zijn van één partij hebben zich op één of andere manier verenigd. In de praktijk staat een bestuur voor een opgave om het beheer van het park zo goed mogelijk te regelen. Maar dit is niet altijd makkelijk. 

|
|
Kennissessie: ‘Eigenaren verenigd, hoe regel je dat?’

Wat kun je doen om het park zo goed mogelijk te beheren en welke instrumenten heb je als een lid zich niet aan de reglementen houdt? Wat is eigenlijk het wettelijke kader en hoe verhoudt zich dat nu tot de praktijk? Met deze vragen in de hand willen wij besturen ondersteunen bij hun werkzaamheden.

Vitale Verblijfsrecreatie Noord-Holland Noord organiseert daarom op woensdagmiddag 26 april 2023 een kennissessie in het teken van Eigenaarsverenigingen op een vakantiepark, wat kun je wel regelen en wat niet?

Wij nemen je in deze kennissessie onder deskundige begeleiding van Jeroen Kamphuis van ZYPP Advocaten mee langs een theoretisch kader en een praktische toepassing. Vragen die aan de orde komen zijn:

  • Wat is het verschil tussen een Vereniging van Eigenaren en een ‘gewone’ vereniging?
  • Wat kun je als vereniging afdwingen als het gaat om parkbeheer?
  • Zijn er nog andere (juridische) instrumenten die kunnen worden ingezet?


Leuk! Maar hoe zit het nu met de praktijk?
In de praktijk ligt de uitdaging om een goed reglement te hebben dat gedragen wordt door de leden in een park waar het lidmaatschapsaandeel hoog is. Wij informeren je over de onderwerpen die in ieder geval handig zijn om in statuten en reglementen op te nemen en voorzien je van praktische tips.

Waar is het?
De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 26 april vanaf 14:00 uur (inloop vanaf 13:45 uur) tot 17:00 uur bij het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord aan de Bergerweg 200 in Alkmaar.

Aanmelden
Graag horen wij uiterlijk 12 april 2023 of je aanwezig bent. Je kunt je aanmelden door het sturen van een email naar dbeers@nhn.nlPer vakantiepark is er ruimte voor maximaal 2 personen. Geef het aantal deelnemers aan bij de aanmelding. Wacht niet te lang met aanmelden, er is plaats voor maximaal 14 personen.